an image
A Közép-Európai Gázterminál Nyrt. mint Magyarország legfiatalabb cseppfolyós propán-bután gáz (LPG) szolgáltatója 2000 januárjában kezdte meg működését Dunaalmáson. A részvénytársaság rövid idő alatt megközelítette az évi 1 milliárdos forgalmat, és folyamatosan növeli a hazai piaci részesedést a PB gáz-iparágban. A Keg Nyrt. azt tűzte ki céljául, hogy Európa első olyan LPG alapú energialogisztikai centruma legyen, amely hozzásegíti valamennyi partnerét az optimalizált logisztikai rendszerből adódó előnyök legteljesebb kihasználáshoz (költségcsökkenés, ellátásbiztonság).Szakembergárdájuk a fenti cél mellett számos újdonsággal, akcióval is segíti a piacot, részben a biztonság növelése, részben a fogyasztói kör bővítése érdekében.

A vállalat több évre előretekintő fejlesztési tervvel rendelkezik, mely lehetővé teszi, hogy a piaci szerepvállalást erősítse. Ezt segíti a 2003-ban megépült vasút mellett a 4 db 4000 m3-es földtakarásos tartály közül az első 2006. évvégi tervezett átadása és az első magyar dunai PB-kikötő megvalósítása, valamint a régióban ugyancsak újdonságnak számító földalatti gáztározó elokészítése.

A KEG 2001-ben kezdte meg a palackos PB-gáz forgalmazását, azóta palackos viszonteladói hálózatának lefedettsége országos méretűre növekedett. Szolgáltatásaik köre rendkívül széles, a palackos és tartályos üzletág mellett autógáz- értékesítéssel is foglalkozik a vállalat. A gázterminál mérnökeinek innovációs terméke a Stafétagáz termékcsalád. Acél, biztonsági szelepes, nem robbanó termékei eddig 2 alkalommal részesültek Innovációs elismerésben. 10 éves EU minősítéssel rendelkeznek, mely 10.000 nyitásra biztosított szelepeket jelent, forgalmazásukat az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ajánlásával végzi a cég. A palackcsalád tagjai az 5 kg-os Turista, a 11 kg-os Midi és a 45 kg-os Jumbo palack, mely a háztartások igényeitől kezdve a mezőgazdasági, kereskedelmi- és vendéglátó-ipari elvárásokon keresztül az ipari felhasználók szükségleteit is kielégíti.

Leendő partnereinknek!

Leendő partnereinknek!
2015. május 22.
Keressünk Magyarország egész területén olyan társaságokat, vagy egyéni vállalkozókat, akik palackosgáz házhozszállításával foglalkoznak. Garantáljuk a piacon a legjobb árakat.