Üzletágak

Európa legnagyobb LPG tartálya most Önre vár, hogy kibérelje. A gigantikus, 4000m3-es szivar tároló kapacitását 2007. október 8-tól lehet lefoglalni MSZ EN 1601-es minőségű gáz tárolására.

Természetesen ennél kisebb tartályok is rendelkezésre állnak az Ön mennyiségi igényeinek megfelelően.

A minimum leköthető tároló kapacitás 330m3 (megközelítőleg 3 vagon, figyelembe véve a Magyar Kereskedelmi szabályokat). A legrövidebb leköthető időintervallum 1 év.

Számolja át logisztikai költségeit és ne hagyja ki ezt a lehetőséget.

SZOLGÁLTATÁSAINK:

 • LPG fogadása vasúton, közúton, (Dunai kikötő tervezése folyamatban),
 • LPG átfejtése vagonokba vagy közúti tartályautókba,
 • LPG tárolás 7 tartályban,
 • Teljes LPG szerelvények fogadása (több mint 2000 tonna),
 • az LPG minőségének beállítása a Magyar és a specifikus szabványokhoz,

A szintetikus földgáz technológia a PB és levegő precíz keverésén alapszik, eközben olyan tüzelőanyag jön létre, ami égési paramétereit tekintve alapvetően megegyezik a természetes földgázzal (Wobbe-szám, fűtőérték).

A precíz és ellenőrzött keverési technológia teszi lehetővé, hogy olyan helyeken alkalmazzák, ahol a földgáz még nem elérhető, instabil az ellátás, alternatív energiaforrásként, valamint nem utolsósorban a fogyasztási csúcsok levágására. A magyarországi viszonyok alapján, ahol a lakossági földgázt vehetjük alapul, mint elterjedt fűtőanyagot, keverési arány általában 45 % propán és 55 % levegő. Az arányok, illetve a fűtőérték a helyi kívánalmaknak megfelelően beállíthatók más értékekre is.

A PB-levegő keverési technológia, hogy földgázt szimuláljunk tulajdonképpen nem új, visszanyúlik egészen az 50-es évekbe. Ami viszont új dolognak számít, hogy a jelenlegi technikai szint mellett biztosítható egy pontos szabályozás és a keverési folyamat biztonsága, valamint az egész rendszer üzemeltethető magas nyomáson is (22 bar).

SNG rendszer az alább elemekből épül fel

 • közúti vagy vasúti tartálykocsi lefejtő állás
 • tároló tartály
 • áramlásstabilizáló szivattyú(k)
 • párologtató berendezés
 • gáz-levegőkeverő berendezés
 • levegokompresszor (kívánt gáznyomástól függően).

Az SNG a földgáz ellátás megszakításakor alternatív tüzelőanyagként alkalmazható, földgázhálózat nélküli helyekre is telepíthető, földgázra épült rendszerekre változtatás nélkül adaptálható, használható nagy földgázfogyasztók fogyasztási csúcsainak levágására, ösztönzi a fogyasztók megszakíthatóvá válását, a teljesítménydíjak csökkenésével mérsékelheti a fűtési költségeket, környezetbarát, alkalmazásával a fűtőolaj kiváltható, alacsony üzemeltetési költségekkel bír, emberi felügyelet nélkül is biztonságosan működik.

Bővebben: SNG

A Közép-Európai Gázterminál Nyrt. mint Magyarország legfiatalabb cseppfolyós propán-bután gáz (LPG) szolgáltatója 2000 januárjában kezdte meg működését Dunaalmáson.

A részvénytársaság rövid idő alatt megközelítette az évi 1 milliárdos forgalmat, és folyamatosan növeli a hazai piaci részesedést a PB gáz-iparágban. A KEG Zrt. azt tűzte ki céljául, hogy Európa első olyan LPG alapú energialogisztikai centruma legyen, amely hozzásegíti valamennyi partnerét az optimalizált logisztikai rendszerből adódó előnyök legteljesebb kihasználáshoz (költségcsökkenés, ellátásbiztonság).

Szakembergárdájuk a fenti cél mellett számos újdonsággal, akcióval is segíti a piacot, részben a biztonság növelése, részben a fogyasztói kör bővítése érdekében.

A KEG Nyrt. 2001-ben kezdte meg a palackos PB-gáz forgalmazását, azóta palackos viszonteladói hálózatának lefedettsége országos méretűre növekedett.

Kínálatunkban megtalálható a magyar piacon fellelhető palacktípusok mindegyike:

 • a 11,5 kg-os alumínium háztartási palack
 • a 23 kg-os alumínium háztartási palack
 • a 11 kg-os motorikus targoncagáz palack
 • gyorscsatlakozós
 • menetes

A Gázterminál mérnökeinek innovációs terméke a robbanásbiztos gázpalackcsalád, a Stafétagáz termékcsalád!!

Bővebben: Palackos Üzletág

TANKOLJON ÖN IS KEG NYRT. AUTÓGÁZT ÉS GÁZT NEKI...A KEG NyRt. autógázának felhasználása a környezetvédelmi előnyök mellett az energiahordozók ésszerű kihasználását jelenti. A gáz üzemanyagok az úgynevezett alternatív üzemanyagok közé tartoznak, a hagyományos járművek hajtására viszonylag egyszerű átalakítással felhasználhatók. Köztudott, hogy a nyersolaj készletek sokkal kevesebb időre elegendőek a Föld lakói számára mint a gázkészletek. Az autógáz használata kíméli a világ kőolajkincseit. Az LPG motorhajtóanyagként történő használata különösen előnyös, mert a világ pb-gáz termelésének 40%-a a kőolajlepárlás melléktermékeként keletkezik.

A gázautók elterjedését számos országban kormányprogramok ösztönzik (pl. Németország).

Magyarországon a benzin és gáz arányát figyelembe véve 30-40%-os költségmegtakarítás érheto el. A kisebb olajfogyasztás és a kétszeres olajcsere periódus miatt jelentos költségmegtakarítás érheto el.

A sokkal kedvezőbb gáz-üzemanyag és levegő keveredésének köszönhetően a motorkopások mintegy 30-40%-kal csökkennek, így nő a gázos motor élettartama.

A légszennyezés óriási problémát okoz a fejlett országokban és hazánkban is. A légszennyezés egyik legjelentősebb forrásai a járművek. A járművek környezetszennyezésének csökkentésében egy újabb előrelépést jelent az LPG üzemanyagként történő használata. A gázüzemű autók káros anyag kibocsátása kedvezőbb a hagyományos üzemanyagokkal szemben.

 TARTÁLY KIHELYEZÉS, FŰTÉSI RENDSZER KIÉPÍTÉS

Részvénytársaságunk vállalja komplett tartályos fűtési rendszerek tervezését engedélyeztetését, kivitelezését és azt követően PB-gázzal történő ellátását.

 

TARTÁLY TÍPUSAINK

 

 • 3 m3-es földfeletti
 • 3 m3-es földtakarásos
 • 5 m3-es földfeletti
 • 5 m3-es földtakarásos
 • 25 m3-es földfeletti
 • 25 m3-es földtakarásos

Leendő partnereinknek!

Leendő partnereinknek!
2015. május 22.
Keressünk Magyarország egész területén olyan társaságokat, vagy egyéni vállalkozókat, akik palackosgáz házhozszállításával foglalkoznak. Garantáljuk a piacon a legjobb árakat.