A Közép-Európai Gázterminál Nyrt. mint Magyarország legfiatalabb cseppfolyós propán-bután gáz (LPG) szolgáltatója 2000 januárjában kezdte meg működését Dunaalmáson.

A részvénytársaság rövid idő alatt megközelítette az évi 1 milliárdos forgalmat, és folyamatosan növeli a hazai piaci részesedést a PB gáz-iparágban. A KEG Zrt. azt tűzte ki céljául, hogy Európa első olyan LPG alapú energialogisztikai centruma legyen, amely hozzásegíti valamennyi partnerét az optimalizált logisztikai rendszerből adódó előnyök legteljesebb kihasználáshoz (költségcsökkenés, ellátásbiztonság).

Szakembergárdájuk a fenti cél mellett számos újdonsággal, akcióval is segíti a piacot, részben a biztonság növelése, részben a fogyasztói kör bővítése érdekében.

A KEG Nyrt. 2001-ben kezdte meg a palackos PB-gáz forgalmazását, azóta palackos viszonteladói hálózatának lefedettsége országos méretűre növekedett.

Kínálatunkban megtalálható a magyar piacon fellelhető palacktípusok mindegyike:

  • a 11,5 kg-os alumínium háztartási palack
  • a 23 kg-os alumínium háztartási palack
  • a 11 kg-os motorikus targoncagáz palack
  • gyorscsatlakozós
  • menetes

A Gázterminál mérnökeinek innovációs terméke a robbanásbiztos gázpalackcsalád, a Stafétagáz termékcsalád!!

Acél, biztonsági szelepes, nem robbanó termékei eddig 2 alkalommal részesültek Innovációs elismerésben.

10 éves EU minősítéssel rendelkeznek, mely 10.000 nyitásra biztosított szelepeket jelent.

Forgalmazásukat az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ajánlásával végzi a cég.

A palackcsalád tagjai:

  • az 5 kg-os Turista
  • a 11 kg-os Midi
  • a 45 kg-os Jumbo palack.

A háztartások igényeitől kezdve a mezőgazdasági, kereskedelmi- és vendéglátó-ipari elvárásokon keresztül az ipari felhasználók szükségleteit is kielégíti.

Az 5 kg-os Stafétagáz Turista palack

A nettó 5 kg-os töltet optimális és sokrétű felhasználást tesz lehetővé.

Méretéből adódóan -48,5 cm magas, átmérője 23 cm, tára súlya 6,6 és 6,8 kg között változik- népszerű az egyedi építésű konyhákban. Hiánypótló az árufuvarozók ás a turisztika számára, ugyanakkor a nyaralókban is célszerű a használata vagyonbiztonság szempontjából.

Propán töltetének és optimális tömegének köszönhetően ipari felhasználásra is kiválóan alkalmas tetőfedők, hegesztők részére.

A 11 kg-os Stafétagáz Midi palack

 A Közép-Európai Gázterminál Nyrt egyik legsikeresebb terméke a 11 kg-os háztartási célokra használható acél, biztonsági szelepes Stafétagáz Midi fantázianévre hallgató palackja.

A Midi családtag mindazokkal a már széles körben kedvelt tulajdonságokkal rendelkezik, amellyel az 5 kg-os és a 45 kg-os palack is. A részvénytársaság ezzel a töltetsúllyal azt a réteget kívánja megcélozni, akiknek a nagyobb felhasználás miatt az 5 kg-os töltet kevésnek, a 45 kg-os töltet soknak bizonyul.

A Midi tulajdonságai közül figyelemre méltó adatok: nettó töltési súlya 11 kg; 58,5 cm magas, átmérője 30 cm, tára súlya 11,8 kg és 12,8 kg között mozog.

A piacon különlegességnek számító Stafétagáz Midi Prémium elnevezésben a Prémium a propán tölrtetet jelzi. Ennek a típusnak a használata ipari célra, vágásra illetve nagy gázelvételű berendezésekhez ajánlott.

A 45 kg-os Stafétagáz Jumbo palack

 A 45 kg-os töltetsúlyú "nagytestvért" 2005. októberétől vezette be a cég a magyar piacra, mely színvilágában és megjelenésében teljes mértékben azonos a család többi tagjával.

A Stafétagáz Jumbo palack magassága 121,5 cm, átmérője 37,8 cm, nettó töltési súlya -töltettől függően- 45-47 kg, a palack súlya 36,5 kg.

Ipari felhasználók által használt speciális berendezésekhez vagy szezonális szolgáltatásaikhoz PB vagy propán töltésű, nagy elvételi teljesítményt és fokozott biztonságot nyújtó palackos gázra jelentős igény keletkezik. A Jumbo palackok mérete és kiváló elvételi tulajdonsága lehetővé teszi a nagy teljesítményű égők megfelelő és biztonságos üzemeltetését az útépítő,- útjavító és aszfaltozó gépeknél, továbbá acéldarabolásnál. Az ipari felhasználás során a palack védőgallérja megóvja a szelepeket az esetleges sérülésektől.

Igény szerint a palackok összekapcsolhatók, melyhez rendelkezésre áll közösítő és konténer is. Ezzel a lehetőséggel kiváltható az eddig használatos 23 kg-os vagy UFO típusú megoldások.

Leendő partnereinknek!

Leendő partnereinknek!
2015. május 22.
Keressünk Magyarország egész területén olyan társaságokat, vagy egyéni vállalkozókat, akik palackosgáz házhozszállításával foglalkoznak. Garantáljuk a piacon a legjobb árakat.