A szintetikus földgáz technológia a PB és levegő precíz keverésén alapszik, eközben olyan tüzelőanyag jön létre, ami égési paramétereit tekintve alapvetően megegyezik a természetes földgázzal (Wobbe-szám, fűtőérték).

A precíz és ellenőrzött keverési technológia teszi lehetővé, hogy olyan helyeken alkalmazzák, ahol a földgáz még nem elérhető, instabil az ellátás, alternatív energiaforrásként, valamint nem utolsósorban a fogyasztási csúcsok levágására. A magyarországi viszonyok alapján, ahol a lakossági földgázt vehetjük alapul, mint elterjedt fűtőanyagot, keverési arány általában 45 % propán és 55 % levegő. Az arányok, illetve a fűtőérték a helyi kívánalmaknak megfelelően beállíthatók más értékekre is.

A PB-levegő keverési technológia, hogy földgázt szimuláljunk tulajdonképpen nem új, visszanyúlik egészen az 50-es évekbe. Ami viszont új dolognak számít, hogy a jelenlegi technikai szint mellett biztosítható egy pontos szabályozás és a keverési folyamat biztonsága, valamint az egész rendszer üzemeltethető magas nyomáson is (22 bar).

SNG rendszer az alább elemekből épül fel

  • közúti vagy vasúti tartálykocsi lefejtő állás
  • tároló tartály
  • áramlásstabilizáló szivattyú(k)
  • párologtató berendezés
  • gáz-levegőkeverő berendezés
  • levegokompresszor (kívánt gáznyomástól függően).

Az SNG a földgáz ellátás megszakításakor alternatív tüzelőanyagként alkalmazható, földgázhálózat nélküli helyekre is telepíthető, földgázra épült rendszerekre változtatás nélkül adaptálható, használható nagy földgázfogyasztók fogyasztási csúcsainak levágására, ösztönzi a fogyasztók megszakíthatóvá válását, a teljesítménydíjak csökkenésével mérsékelheti a fűtési költségeket, környezetbarát, alkalmazásával a fűtőolaj kiváltható, alacsony üzemeltetési költségekkel bír, emberi felügyelet nélkül is biztonságosan működik.

AZ SNG RENDSZEREK FŐBB TÍPUSAI A FELHASZNÁLÁS SZERINT:

SNG kisegítő (tartalék) rendszer: lehetővé teszi a fogyasztó számára, hogy átlépjen a megszakítható földgázfogyasztók körébe, ezáltal csökkenthető a teljesítménydíj,

SNG fogyasztási csúcslevágó rendszer: csúcsfogyasztási időszakokban az SNG-t a földgázhoz keverve kisimítható a fogyasztási görbe, ezáltal a lekötött mennyiséget nem kell túllépni,

SNG alapfogyasztási rendszer: biztosítja az SNG-t olyan területeken, ahol a földgáz még nem elérhető, vagy nem javasolt - áthidaló megoldásként, vagy hosszú távú felhasználásra,

SNG tüzelőanyag minőség javító: A meglévő földgázrendszeren áramló tüzelőanyag futoértékének javítása abban az esetben, ha inertgázok és alacsonyabb fűtőértéku földgáz jut a rendszerbe.

Leendő partnereinknek!

Leendő partnereinknek!
2015. május 22.
Keressünk Magyarország egész területén olyan társaságokat, vagy egyéni vállalkozókat, akik palackosgáz házhozszállításával foglalkoznak. Garantáljuk a piacon a legjobb árakat.